Social Media Marketing

Social Media onderdeel van marketingmix

Dedicated Marketing | Social Media Marketing
MAAK SOCIAL MEDIA EEN ONDERDEEL VAN UW MARKETING MIX

Dedicated Marketing helpt ondernemers bij de inrichting van Social Media kanalen. Het aanmaken van een bedrijfsprofiel op Social Media is echt iets anders dan een persoonlijk account en er zijn aardig wat do’s en don’ts waarmee we u graag helpen. Social Media gaat verder en draait om conversatie. De basis is daarom altijd een gedegen content strategie die als onderdeel kan worden gezien van uw gehele marketing mix. 

Wat ook erg belangrijk is, is het voor uw bedrijf kiezen van de juiste Social Media kanalen, dit kan namelijk per branche verschillen. Natuurlijk is het ook van belang om er voor te zorgen dat uw corporate identity op social media overeenkomt met uw huisstijl en aansluit bij andere marketing uitingen.

Content en Strategie

Social media draait om conversatie. De basis is daarom altijd goede content i.c.m. de juiste strategie. Doel is om de juiste doelgroep te bereiken, boeien en binden met relevante berichten. Dit kunnen standaard contactmomenten zijn zoals bv. valentijnsdag, pasen, moeder/vaderdag, sinterklaas, kerstdagen, uitverkoop etc. maar ook wanneer u een nieuw product lanceert, op een beurs aanwezig bent, nieuwtjes hebt zoals aanbiedingen, filmpjes, foto’s etc.

Social Media Link Building

Social Media is bij uitstek geschikt voor het op gang brengen van link building. Het plaatsen van links naar uw website op Social Media zorgt namelijk voor referrals (verwijzingen naar uw website), wat er voor zorgt dat uw website beter door zoekmachines wordt geïndexeerd en gevonden.

Welke kanalen wel en welke niet

Social Media zoals Facebook en Linkedin zijn bijna voor elk bedrijf een must. YouTube uiteraard ook wanneer u bedrijfsfilmpjes heeft. Deze filmpjes kunnen vervolgens ook worden geplaatst op uw website of overige social media kanalen. Social Media kanalen zoals Twitter, Instagram, Tumblr, Google+, Soundcloud, Pinterest etc. zijn veelal alleen in specifieke gevallen interessant (afhankelijk van uw branche en natuurlijk ook waarop uw klanten zich wel of niet begeven). Samen bespreken en bepalen we welke social media kanalen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn.

Mobiele telefoon

MAAK SOCIAL MEDIA EEN ONDERDEEL VAN JE
GEHELE MARKETING MIX

SOCIAL MEDIA MARKETING IS ESSENTIEEL

Top of mind zijn op Social media staat of valt met het onderhoud ervan, of anders gezegd het ‘levendig houden’ van uw social media kanalen. Dit is essentieel! Maak daarom het gebruik van uw Social Media kanalen een standaard onderdeel van uw gehele marketing mix!

 

Neem snel contact met ons op om erachter te komen hoe we u kunnen adviseren over het actief levendig houden van uw social media kanalen en u kunnen ondersteunen bij het opstellen van social media campagnes en acties (en of advertising).

SOCIAL MEDIA MARKETING UITBESTEDEN

Voor ondernemers die totaal geen feeling hebben met Social Media of, er geen tijd voor hebben maar het toch belangrijk vinden voor hun bedrijf om klanten ook via Social Media te informeren en aan zich te binden, biedt Dedicated Marketing ook de mogelijkheid om u dit geheel uit handen te nemen door onze heldere Abonnementsvormen waarbij wij voor een vast bedrag per maand structureel uw Social Media kanalen voorzien van content conform een vooraf gezamenlijk opgestelde content strategie.

Neem contact op voor de mogelijkheden.